Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2021-10-13

Du är en fruktbärande varelse

Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt om er att ni skall gå ut och bära frukt, sådan frukt som består, för att Fadern må ge er vad ni än ber honom om i mitt namn.
Joh 15:16
I skapelsen befallde Herren människan att gå ut och bära frukt. I pånyttfödelsen, nyskapelsen, gör han likadant. Han vill att vi skall vara fruktbärande andliga varelser. Vi är bestämda till att bära frukt. Mycket frukt! När vi bär bestående frukt, när vi bär mycket frukt blir vår Fader förhärligad. ”Min Fader förhärligas, när ni bär rik frukt och blir mina lärjungar” (Joh 15:8). Ibland kan vi tänka att om vi bär för mycket frukt, kanske vi blir högfärdiga. Så tänker inte Gud. Ju mer frukt, ju rikare frukt, ju bättre kvalitet på frukten, ju varaktigare frukt, desto bättre. Det gör ju att Gud blir mer förhärligad.

Frukt är något som syns. Det är något man kan se, smaka, äta och räkna. Frukt är något andra blir välsignade av. Frukten kommer däremot ifrån ett osynligt inre liv, från saven i trädet. Bara med ett rikt inre liv kan det bli rik yttre frukt. Frukten är inte början. Den är det slutliga resultatet. Frukten kommer inte omedelbart. Först växer trädet, rotar sig och grenar ut sig. Sedan kommer frukten. Frukt kommer inte omedelbart, den kommer gradvis, steg för steg. Ofta tar det tid och kräver tålamod. Men vi är bestämda till att bära frukt. Det är Guds underbara syfte med våra liv. Besluta dig för att tro att du är en fruktbärande varelse, att Jesus verkligen har kallat dig och bestämt om dig att du skall bära frukt.

Bön

Tack Herre för att din vilja för mitt liv är mycket frukt. Och vill du det, så blir det så. I Jesu namn. Amen.