Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2021-11-25

Guds fostrande nåd

Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor. Den fostrar oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och att leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är.
Tit 2:11-12
Den laglöshet som kommer att prägla den yttersta tiden kommer att pervertera förståelsen av vad nåd är. Nåd är inte en licens för att göra allt jag vill. Nåd är inte en kudde att sova på. Nåd är inte en garanti för att alltid få förlåtelse, oavsett hur jag lever eller vad jag gör. Paulus säger att nåden är fostrande, inte laglös. Den fostrar oss att avsäga oss ogudaktighet. Den är inte en garanti för fortsatt syndande eller en täckmantel för en världslig livsstil utan en aktiv kraft i våra liv som hjälper oss att säga nej till all möjlig ogudaktighet. Samhället runt omkring oss präglas ofta av falsk tolerans. Man säger inte nej till något. Men det gör nåden. Den säger nej till allt som vill bryta ner, fördärva och skada i våra liv.

I den yttersta tiden kommer människor att vilja ha både Gud och världen, vara bärare av Guds härlighet utan att betala priset. Viljan finns att ha gemenskap med Herren samtidigt som man förblir sin egen herre. Allt detta är omöjligt. Går man fram på den vägen skapas en falsk nåd, en falsk religion och till slut en falsk Gud. Människor förs vilse i stället för att föras till Gud. När människor urskuldar sitt beteende och försvarar en världslig livsstil med att hänvisa till nåden, är det inte den nåd Paulus talar om. Det är en egenrättfärdighet som aldrig håller måttet i Guds ögon. Det är en laglöshet som Gud måste döma.

Bön

Gud, tack för att din nåd inte är billig eller falsk. Den är stark, fostrande, kraftig och välsignande. Den förvandlar mig så att jag genom din barmhärtighet kan leva friköpt och segrande. I Jesu namn. Amen.