Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Om | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Sedan den 21 maj 2014 är vi tacksamma och glada katoliker med stor kärlek till hela Kristi kropp.

Ulf är född i Göteborg och blev 1979 prästvigd där av biskop Bertil Gärtner. Han arbetade ett par år som svenskkyrklig studentpräst i Uppsala. 1983 startade han församlingen Livets Ord och var under trettio år dess pastor.

Under 80- och 90-talen var vi båda starkt engagerade i ett snabbt växande missionsarbete, främst i f.d. Sovjetunionen och Östeuropa med startande av bibelskolor och församlingsplantering. Pastors- och ledarskapsseminarier har varit en stor och viktig del av Ulfs arbete.

Ulf har skrivit många böcker, flera av dem översatta till mer än 30 språk. Han har också arbetat med kristen undervisning via TV i över 100 länder.

Birgitta, som är född i Indien av missionärs-föräldrar, har engagerat sig i att arbeta för fattiga indiska barn genom ”IndianChildren” som hon grundade 1998. Skola, mat och hälsovård ges nu till många barn. Hon har skrivit fem barnböcker baserade på hennes minnen från uppväxten i Indien.

Sedan millennieskiftet har vi varit aktiva i att tala om och verka för kristen enhet.

Under åren 2002-2005 levde vi i Israel där vi startade ett studiecenter. Där fick vi också avgörande intryck av den Katolska kyrkan som förändrade vår dittills skeptiska syn på Kyrkan.

Vi bor i Storvreta utanför Uppsala och har fyra söner och sju barnbarn.